Nathalie Holz
Doktorandin
AG Fischer
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Arbeitsgebiete
"DNA-basierte Schnelltestverfahren zur Authentifizierung von Gewürzarten, Beimischungen sowie Feldkontaminanten"
Werdegang
ab Dezember 2021 | Promotion am Institut für Lebensmittelchemie der Universität Hamburg zum Thema "DNA-basierte Schnelltestverfahren zur Authentifizierung von Gewürzarten, Beimischungen sowie Feldkontaminanten" |
November 2021 |
Master of Science Chemie |
ab April 2019 | Masterstudium Chemie an der Universität Hamburg |
März 2019 | Bachelor of Science Chemie |
ab Oktober 2015 | Bachelorstudium Chemie an der Universität Hamburg |
Publikationen
Detection of Arbutus unedo and Olea europaea leaves as admixture of oregano using LAMP and duplex LAMP based test systems with LFA and colorimetric visualization
N. Holz, N. Wax, B. A. Illarionov, M. Iskhakova, M. Fischer
Agriculture in press (2024)
Fast and User-Friendly Detection of Flatfish Species (Pleuronectes platessa and Solea solea) via Loop-Mediated Isothermal Amplification (LAMP)
N. Wax, L.S. Pförtner, N. Holz, S. Sterzl, M. Melnik, K. Kappel, P. Bade, U. Schröder, I. Haase, J. Fritsche, M. Fischer
J. Agric. Food Chem. 71 , 40, 14795-14805 (2023)
Point-of-care suitable identification of the adulterants Carthamus tinctorius and Curcuma longa in Crocus sativus based on loop-mediated isothermal amplification (LAMP) and lateral-flow-assay (LFA)
N. Holz, B. A. Illarionov, N. Wax, C. Schmidt, M. Fischer
Food Control 148, 109637 (2023)
Determination of the geographical origin of hazelnuts (Corylus avellana L.) by Near-Infrared spectroscopy (NIR) and a Low-Level Fusion with nuclear magnetic resonance (NMR)
N. Shakiba, A. Gerdes, N. Holz, S. Wenck, R. Bachmann, T. Schneider, S. Seifert, M. Fischer, T. Hackl
Microchemical Journal 174, 107066 (2022)